Glaslamper

Med de flotte håndlavede glaslamper fra Lundely Glas kan du tilføre dit hjem en helt ny stemning

Om du er til stærke farver, grafiske mønstre, eller rolige hvide nuancer med et let drys af farve, kan Lundely Glas lave det. De smukke lamper laves gerne på bestilling i lige dine farver.

Glaslamperne er håndlavede og deres unikke form skabes af varme og tyngdekraft. Lamperne er derfor aldrig helt ens, og små variationer og skævheder vil forekomme.

Viser alle 6 resultater

Lamper og lys skaber stemningen i hjemmet

Om du er til det flotte farvede glas, eller det roligere hvide glas, vil et par håndlavede lamper, tilføre hjemmet karakter og personlighed.

Glaslamperne kan laves i et væld af designs og farver. Nogle af de mest populære lamper for tiden, er lamper i forskellige hvide nuancer med et lille drys farve, eller lamper med kraftige farver i toppen, der ligesom løber ned over siderne. De hvide lamper med reaktionsmønstrene i forskellige grå sorte farver er også altid populære.

Glasset er  et levende materiale, og temperaturen får glasset og farverne til at flyde sammen. Lamperne er håndlavede og får hver deres eget udtryk. Hvis du gerne vil have flere lamper der passer sammen, kan det sagtens lade sig gøre, de vil dog aldrig blive fuldstændig ens i mønstre, størrelse og form.

Hvis du drømmer om nye lamper, så kom endelig forbi og kig, – jeg har altid 15 – 20 lamper på lager. Måske har jeg lige de lamper du drømmer om. Jeg laver også gerne lamper på bestilling, så hvis du har særlige ønsker til antal, farver og design skal du endelig komme forbi, så vi kan drøfte dine ønsker, se på lamper og farveprøver, så du kan træffe det rigtige valg til de nye lamper til dit hjem.

Jeg laver både pendler, standerlamper og bordlamper.

Glaspendlerne laves i 2 størrelser, – den lille slanke med åbning på ca. 13 cm, eller den lidt større med åbning på ca. 18 cm.

Sådan laves lamperne

Fremstillingen af glaspendlerne starter med at udvælge de ønskede farver, lave designet, og smelte glasset sammen til en tyk glasplade ved 804 grader i en proces kaldet fusing. Denne proces tager ca. 1 døgn.

Pendlernes unikke form laves derefter ved en proces der kaldes sagging. Glasset varmes igen op, denne gang til ca 670 grader, hvorved glasset synker gennem et hul i en plade, styret af temperatur, tid, glassets viskositet og tyngdekraften. Denne proces tager ca. 1,5 døgn.

Til slut skal kanten skæres af pendlerne, kanten skal slibes, hullet i toppen skal bores, og endelig bliver der monteret fatning og ledning på lampen.

Vi bruger fatning og topskrue af messing. Og lamperne er som standard monteret med  2 m. sort eller hvid ledning.

Fatningen er til E14 gevind.