Glasfade

Et glasfad fra Lundely Glas er et unikt stykke kunsthåndværk af høj kvalitet. Farverne er nøje udvalgt, og der er kælet for alle detaljerne. Fadene er brændt så de fremstår med perfekt afrundede kanter, og super flot finish. Glasfadene er alle helt unikke, og lavet på den måde, som føltes helt rigtigt, den dag de blev skabt.

Viser alle 16 resultater

Et unikt stykke kunsthåndværk

OBS. Husk endelig at glasfadene er et stykke kunsthåndværk, og de er lavet af kunstglas. Fadene er bedst egnet til at pynte på sofabordet, eller til servering af kager og guf. Glasset tåler ikke uens varme, og derfor er fadene uegnede til varm mad. Glasset kan godt tåle at komme i opvaskemaskinen.

Hjerte og sjæl

Et glasfad fra Lundely Glas er skabt med både hjerte og sjæl. Der er ingen skabelon ingen plan. Når jeg går i gang med at lave et fad, er det mit humør og følelserne der afgør, hvilke farver der bliver valgt og sat sammen. Jeg arbejder meget intuitivt, når jeg laver fade. Nogen dage siger visse farver mig en hel masse, og andre dage er det helt andre farver der vil være med. Sammensætningen af farver, samt brugen af det transparente glas kontra det opakke glas varierer også meget. Jeg har aldrig lagt mig fast på en bestemt stil eller farveskala. Jeg elsker at eksperimentere, at prøve af og lade mig overraske af de fantastiske muligheder der ligger i at lege med glasset.

Farverne

Farverne er et kapitel for sig. På den ene side er der de flotte transparente farver, der lader solens stråler sende flotte farvespil ned på det hvide bord. På den anden side er der de opakke farver, der er faste i farven, og som gør sig godt på enhver overflade i al slags lys. Hvad skal man vælge? Hvad vil man opnå? Hvilke spændende effekter opstår der i samspillet mellem de to typer glas?

Overfladen

Et meget vigtigt element når jeg laver et fad er overvejelser omkring overfladen. Skal fadet være helt glat i overfladen? – Skal fadet have struktur? – Skal fadet være blankt? – Skal fadet være silkemat? – Overfladen på fadet har vældig stor betydning for udtrykket på det færdige fad, og dets anvendelsesmuligheder. F.eks. et glat fad er anvendeligt som lagkagefad, hvorimod et fad med meget struktur er god til at fange sollyset og se fantastisk ud på sofabordet.

Legen med farverne, strukturen i glasset, formen på fadet, overfladen på glasset og designet er alle lige vigtige dele i det færdige fad. – Og jeg synes at det er super spændende at udforske de mange muligheder.