Glasfigurer

Mange forskellige glasfigurer i alverdens skønne farver og former!

Der er f.eks. søde barnevogne, fødselsdagsflag,  glade studenterpiger, brudepar, flotte fugle, sjove heste, dansepiger, sommerfugle, gardere, træer i flotte farver og meget meget andet.

Viser 1–16 af 23 resultater

Glasfigurer pynter i ethvert hjem

Det smukke farvede glas ser fantastisk ud, uanset om det står i en solskinsfyldt vindueskarm, eller på en hylde i reolen.

Fandt du det du søgte?

Hvis du ikke lige fandt det du søgte her i shoppen, så ring til mig. Jeg har mange andre ting, end det der når at komme i webshoppen. Og hvis jeg ikke har det du søger, laver jeg gerne særlige glasfigurer på bestilling.

Gaver til dig – eller til en du har kær

Nogen gange trænger man bare til at forkæle sig selv, med et smukt stykke glas… – Og de søde figurer er også vældig populære gaveideer. De bruges ofte til værtindegaver, fødselsdagsgaver og livets store fester.

Hvis det er en gave til en mærkedag, kan der sandblæses en personlig hilsen på foden af figuren.

Fra ide til færdig glasfigur

Alle figurerne starter ved spisebordet i min stue, hvor jeg sidder med papir og blyant og tegner skitser. De bedste skitser bliver lavet til arbejdstegninger, som jeg bruger når jeg laver figurerne på værkstedet.

På værkstedet skal der først tages stilling til, hvilke farver der skal bruges til figurerne. Det transparente glas giver figurerne lethed, og sender smukke lysglimt ud i rummet, når lyset skinner igennem glasset i vindueskarmen. Det opakke glas giver figuren fasthed og nærvær, og sammen komplimenterer det transparente og opakke glas hinanden smukt.

Når farverne er valgt, og der er taget stilling til om figuren skal laves i transparent eller opak glas, går arbejdet i gang med at transformere store farvede glasplader om til skønne glasfigurer.

Glasfigurerne bliver lavet i det flotte Bullseye glas, som findes i utallige smukke farver, og som smelter så smukt sammen. Glaspladerne bliver lavet på Bullseye Glass fabrikken i Portland i USA, som er førende producent indenfor glas til dette formål.

Glasset skæres ud med en glasskærer, efter behov bliver glasset dernæst slebet. Alt glasset skal dernæst vaskes, da det er meget vigtigt, at glasset er rent, når det kommer i ovnen, da der ellers kan dannes devit under brændingen. Devit, er en form for krystaller, der kan dannes i glassets overflade, og som ser ud som om glasset er beskidt. Det kan ikke vaskes af, og derfor er det vigtigt at forhindre, at det opstår. Efter vask lægges glasset op, dekoreres og brændes i en glasovn ved ca 770 grader. Brændingen tager ca 1 døgn. I brændingen af figurerne lægger jeg stor vægt på bevarelse af strukturer i glasset, og at give glasset bløde, glatte, runde former.